czwartek, 13 lutego 2014

Sałatka: awokado, burak, grejpfrut.

Nie pamiętam gdzie pierwszy raz widziałam takie połączenie ale jedno mogę wam powiedzieć.
Od pierwszego kęsa stałam się jego fanką.
Uwielbiam wszystkie składowe.
Maślany, aksamitny smak dojrzałego awokado, słodkawy i głęboki buraka i orzeźwiająco cierpki czerwonego grejpfruta.

Sałatka jest nie tylko przepyszna ale też przepięknie komponuje się kolorystycznie.

Poza tym: samo zdrowie :)

Zadba o jakość krwi, skórę i odporność. Same zalety!



SAŁATKA: AWOKADO, BURAK, GREJPFRUT

Składniki:

duży upieczony i obrany ze skórki burak
średniej wielkości czerwony grejpfrut
dojrzałe awokado
sok z cytryny lub grejpfruta (ok. 1 łyżeczki)
oliwa, pieprz




Przygotowanie:

1. Buraka pokroić na plastry ok.0,5 cm

2.Grejpfruta obrać ze skórki i albedo po czym każdą cząstkę pozbawić błonek.

3.Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i tez pokroić w plastry. Skropić sokiem żeby nie ściemniało.

4. Układać naprzemiennie na talerzu, skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!!!




2 komentarze:

  1. Bardzo dobre i ciekawe! Od dawna nie jadłam buraczków w tak oryginalnym towarzystwie.

    OdpowiedzUsuń

Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!