Od pierwszego kęsa stałam się jego fanką.
Uwielbiam wszystkie składowe.
Maślany, aksamitny smak dojrzałego awokado, słodkawy i głęboki buraka i orzeźwiająco cierpki czerwonego grejpfruta.
Sałatka jest nie tylko przepyszna ale też przepięknie komponuje się kolorystycznie.
Poza tym: samo zdrowie :)
Zadba o jakość krwi, skórę i odporność. Same zalety!
SAŁATKA: AWOKADO, BURAK, GREJPFRUT
Składniki:
duży upieczony i obrany ze skórki burak
średniej wielkości czerwony grejpfrut
dojrzałe awokado
sok z cytryny lub grejpfruta (ok. 1 łyżeczki)
oliwa, pieprz
Przygotowanie:
1. Buraka pokroić na plastry ok.0,5 cm
2.Grejpfruta obrać ze skórki i albedo po czym każdą cząstkę pozbawić błonek.
3.Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i tez pokroić w plastry. Skropić sokiem żeby nie ściemniało.
4. Układać naprzemiennie na talerzu, skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!!!
Pyszne!
OdpowiedzUsuńBardzo dobre i ciekawe! Od dawna nie jadłam buraczków w tak oryginalnym towarzystwie.
OdpowiedzUsuń