Uśmiałam się bardzo bo parę godzin wcześniej włożyłam do koszyka kilkanaście moreli ,szczerze mówiąc, nie wiadomo po co...
Ale po obejrzeniu przepisu...wiedziałam że tak miało być:)
Wymyśliłam sobie pomarańczowy obiad.
Więc do tego samego koszyka trafiły też pomarańczowe, podłużne pomidorki.
Było przepysznie:)
MORELE PIECZONE Z LAWENDĄ I TYMIANKIEM
Składniki:
Ładne, dojrzałe morele. Ilość dowolna:)
cukier trzcinowy
syrop klonowy
świeże lub suszone kwiaty lawendy
świeże lub suszone listki tymianku
Przygotowanie:
1. Morele umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę
2. Poukładać przecięciem do góry na blasze do pieczenia.
3. Polać każdą połówkę łyżeczką syropu klonowego i posypać cukrem trzcinowym.
3. Posypać delikatnie kwiatami lawendy i tymiankiem.
4. Piec ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Smacznego!!!
Można podawać solo, z bitą śmietaną (np. kokosową ) albo w połączeniu z innym deserem
wspaniały miałaś obiad :)
OdpowiedzUsuń