Jak lato to pomidory.
Aromatyczne, jędrne i słodkie.
Aż żal dodawać do nich skomplikowanych przypraw, zabijać w duszonych wieloskładnikowych potrawach, ukrywać w sałatkach.
Niech będą głównym bohaterem kolacji na tarasie.
Na przykład pieczone. Z odrobiną oliwy, czosnku i tymianku.
POMIDORY PIECZONE Z CZOSNKIEM I TYMIANKIEM
Składniki:
Ładne, mięsiste pomidory.
oliwa
czosnek
świeży lub suszony tymianek
sól i świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
1. Pomidory umyć, przekroić wzdłuż na pół (jeżeli kupujemy podłużne) i ułożyć na blasze przecięciem do góry.
2. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.
3. Pomidory polać oliwą, posypać czosnkiem i tymiankiem. Posolić i dodać pieprz.
4. Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!