niedziela, 6 lipca 2014

Najprostsze letnie pomidory pieczone z czosnkiem i tymiankiem.

Jak lato to pomidory.
Aromatyczne, jędrne i słodkie.
Aż żal dodawać do nich skomplikowanych przypraw, zabijać w duszonych wieloskładnikowych potrawach, ukrywać w sałatkach.

Niech będą głównym bohaterem kolacji na tarasie.
Na przykład pieczone. Z odrobiną oliwy, czosnku i tymianku.



POMIDORY PIECZONE Z CZOSNKIEM I TYMIANKIEM

Składniki:

Ładne, mięsiste pomidory.
oliwa
czosnek
świeży lub suszony tymianek
sól i świeżo mielony czarny pieprz



Przygotowanie:

1. Pomidory umyć, przekroić wzdłuż na pół (jeżeli kupujemy podłużne) i ułożyć  na blasze przecięciem do góry.

2. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.

3. Pomidory polać oliwą, posypać czosnkiem i tymiankiem. Posolić i dodać pieprz.

4. Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!!!

1 komentarz:

Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!