wtorek, 17 czerwca 2014

Letnia sałatka z pomidorków i szczypiorku z dressingiem musztardowym.

Latem kiedy jest ciepło a stragany uginają się od warzyw i ziół warto częściej podawać sałatki.
Uwielbiam wszelkie odmiany pomidorów. Ostatnio pokazało się kilka bardzo smacznych i ciekawych odmian małych pomidorków sałatkowych: truskawkowe, daktylowe, żółte...
Są bardzo łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo dekoracyjne.




LETNIA SAŁATKA: POMIDORKI KOKTAJLOWE / SZCZYPIOREK/DRESSING MUSZTARDOWY

Składniki:

opakowanie małych pomidorków np. daktylowych lub żółtych
pół pęczka drobnego szczypiorku
awokado

na dressing: łyżka oliwy, sok z cytryny, sól, świeżo mielony czarny pieprz i łyżeczka musztardy sarepskiej



Przygotowanie:

1. Pomidorki umyć i przekroić na pół.

2.Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę.

3. Posiekać szczypiorek.

4. Pomidory, awokado i szczypiorek wymieszać.

5. Zrobić dressing: wymieszać wszystkie składniki aż się połączą. Gotowym dressingiem polać sałatkę i przemieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!