że suchar? że nasączony oliwą? i to ma być dobre?
No..to jest dobre!
Klasycznie podawana na dużych sucharach nasączonych oliwą z posiekanymi pomidorami i pokruszoną fetą...
Niestety u nas trudno dostać duże suchary...o ile nie robimy ich sami musimy zadowolić się kupnymi, też całkiem dobrymi, mniejszymi.
Warto zadbać o dobrej jakości oliwę, prawdziwą fetę i dobre, dojrzałe pomidory...również oregano, czy to suszone czy świeże powinno być dobrej jakości.
Bo jak to zwykle bywa z prostymi potrawami liczy się jakość produktów...od nich zależy smak.
Po pierwszej próbie stałam się entuzjastką tego dania:)
SKŁADNIKI:
8 sucharów
8 plastrów fety
4 pomidory
oliwa
suszone lub świeże posiekane oregano
ewentualnie: czarne oliwki, plasterki żółtej lub zielonej papryki.
PRZYGOTOWANIE:
1. Suchary nasączamy oliwą ( powinny być nasączone ale nie miękkie).
2.Na sucharach układamy plastry fety i pomidory(ewentualnie papryki i oliwek).
3.Posypujemy oregano.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!