wtorek, 13 maja 2014

Lekkie spaghetti cytrynowe.

Wraz ze słońcem i ciepłem zaczynam mieć ochotę na lekkie dania z cytrusową nutką.
Jeszcze nie lemoniady i nie lody ale coś klasycznego w bardziej orzeźwiającej wersji.

A makaron mogę jeść codziennie:)



LEKKIE SPAGHETTI CYTRYNOWE

Składniki:

makaron spaghetti
cytryna
pół pęczka natki pietruszki
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz



Przygotowanie:

1. Posiekaj czosnek. Cytrynę umyj ,sparz i otrzyj z niej skórkę. Posiekaj natkę pietruszki.

2. Ugotuj makaron al dente. Odcedź.

3. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek , podsmaż parę sekund. Wrzuć makaron.

4.Dodaj skórkę z cytryny, natkę, świeżo mielony pieprz i sok z połowy cytryny. Wymieszaj.

Smacznego!!!



1 komentarz:

  1. zrobię, zrobię koniecznie, ale nie obiecuję, że 'przypadkiem' łyżka mascarpone się do całości nie dostanie ;) ihihiihih

    OdpowiedzUsuń

Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!