niedziela, 11 maja 2014

Prosta pasta z suszonych pomidorów i ciecierzycy.

To chyba już klasyk podobnie jak humus albo guacamole ale co tam.
To jedna z moich ulubionych past do pieczywa lub pity...robię ją co najmniej raz w tygodniu.
Ma w sobie coś uzależniającego.



PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW I CIECIERZYCY

Składniki:

puszka cieciorki (albo szklanka miękkiej ugotowanej)
słoiczek suszonych pomidorów
2-3 łyżki oleju ze słoiczka od pomidorów
2-3 łyżki octu balsamicznego
2-3 ząbki czosnku (zmiażdżonych)
łyżka pasty tahini
sól, pieprz do smaku



Przygotowanie:

1. Zmiksować wszystkie składniki oprócz przypraw. Doprawić do smaku.

Smacznego!


8 komentarzy:

  1. a u mnie jej jeszcze nie było ;) muszę przygotować, niedługo parapetówka. będzie jak znalazł.

    OdpowiedzUsuń
  2. pastę tahini robisz czy kupujesz? przymierzam się do tej pasty:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedyś robiłam ale teraz mam gorszy blender a poza tym znalazłam naprawdę dobrą kupną bez polepszaczy:)

      Usuń
    2. a możesz podać nazwę? polepszacze właśnie niszczą wszystko i jest efekt jednego smaku każdej potrawy. pozdrawiam.ewa

      Usuń
    3. TERASANNA bio-organic :)

      Usuń
  3. To jedna z moich ulubionych past na przyjęcia. Znika błyskawicznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiedz, gdzie kupujesz pastę tahini? Chciałabym zrobić hummus i nie wiem, gdzie tę pastę kupić.
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tej chwili jest w wielu sklepach, Piotr i Paweł, kuchnie świata, organic farma, duże carrefoury.

      Usuń

Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!