To chyba już klasyk podobnie jak humus albo guacamole ale co tam.
To jedna z moich ulubionych past do pieczywa lub pity...robię ją co najmniej raz w tygodniu.
Ma w sobie coś uzależniającego.
PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW I CIECIERZYCY
Składniki:
puszka cieciorki (albo szklanka miękkiej ugotowanej)
słoiczek suszonych pomidorów
2-3 łyżki oleju ze słoiczka od pomidorów
2-3 łyżki octu balsamicznego
2-3 ząbki czosnku (zmiażdżonych)
łyżka pasty tahini
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Zmiksować wszystkie składniki oprócz przypraw. Doprawić do smaku.
Smacznego!
a u mnie jej jeszcze nie było ;) muszę przygotować, niedługo parapetówka. będzie jak znalazł.
OdpowiedzUsuńpastę tahini robisz czy kupujesz? przymierzam się do tej pasty:)
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam ale teraz mam gorszy blender a poza tym znalazłam naprawdę dobrą kupną bez polepszaczy:)
Usuńa możesz podać nazwę? polepszacze właśnie niszczą wszystko i jest efekt jednego smaku każdej potrawy. pozdrawiam.ewa
UsuńTERASANNA bio-organic :)
UsuńTo jedna z moich ulubionych past na przyjęcia. Znika błyskawicznie:)
OdpowiedzUsuńPowiedz, gdzie kupujesz pastę tahini? Chciałabym zrobić hummus i nie wiem, gdzie tę pastę kupić.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
W tej chwili jest w wielu sklepach, Piotr i Paweł, kuchnie świata, organic farma, duże carrefoury.
Usuń