Wraz ze słońcem i ciepłem zaczynam mieć ochotę na lekkie dania z cytrusową nutką.
Jeszcze nie lemoniady i nie lody ale coś klasycznego w bardziej orzeźwiającej wersji.
A makaron mogę jeść codziennie:)
LEKKIE SPAGHETTI CYTRYNOWE
Składniki:
makaron spaghetti
cytryna
pół pęczka natki pietruszki
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Posiekaj czosnek. Cytrynę umyj ,sparz i otrzyj z niej skórkę. Posiekaj natkę pietruszki.
2. Ugotuj makaron al dente. Odcedź.
3. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek , podsmaż parę sekund. Wrzuć makaron.
4.Dodaj skórkę z cytryny, natkę, świeżo mielony pieprz i sok z połowy cytryny. Wymieszaj.
Smacznego!!!
zrobię, zrobię koniecznie, ale nie obiecuję, że 'przypadkiem' łyżka mascarpone się do całości nie dostanie ;) ihihiihih
OdpowiedzUsuń