wtorek, 26 sierpnia 2014

Carpaccio z papai z prażonym słonecznikiem i octem balsamicznym

Proste przekąski.
Na śniadanie, podwieczorek, lekką kolację.
Których przygotowanie nie zajmuje więcej niż 3 minuty.
Z niewielkiej ilości składników.

Nie lubicie takich?


Papaja jest pełna wspaniałości: witaminy A, C, wapnia,potasu, żelaza no i oczywiście papainy, enzymu który ułatwia trawienie.
Czy to nie świetna podstawa drobnego posiłku?



CARPACCIO Z PAPAI Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I OCTEM BALSAMICZNYM

Składniki:

pół papai
garść ziaren słonecznika
łyżka oleju słonecznikowego
łyżeczka octu balsamicznego



Przygotowanie:

1.Słonecznik podprażyć na suchej patelni aż lekko się zrumieni i zacznie wydawać aromat. Uważać żeby nie przypalić.

2. Papaję obrać ze skórki i pociąć na cienkie plastry. Ułożyć na talerzu.

3. Plastry papai posypać prażonym słonecznikiem. Wymieszać olej z octem i skropić owoc.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!