Proste przekąski.
Na śniadanie, podwieczorek, lekką kolację.
Których przygotowanie nie zajmuje więcej niż 3 minuty.
Z niewielkiej ilości składników.
Nie lubicie takich?
Papaja jest pełna wspaniałości: witaminy A, C, wapnia,potasu, żelaza no i oczywiście papainy, enzymu który ułatwia trawienie.
Czy to nie świetna podstawa drobnego posiłku?
CARPACCIO Z PAPAI Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I OCTEM BALSAMICZNYM
Składniki:
pół papai
garść ziaren słonecznika
łyżka oleju słonecznikowego
łyżeczka octu balsamicznego
Przygotowanie:
1.Słonecznik podprażyć na suchej patelni aż lekko się zrumieni i zacznie wydawać aromat. Uważać żeby nie przypalić.
2. Papaję obrać ze skórki i pociąć na cienkie plastry. Ułożyć na talerzu.
3. Plastry papai posypać prażonym słonecznikiem. Wymieszać olej z octem i skropić owoc.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zawsze mi cieplej na sercu kiedy zostawisz komentarz:) Za każdy dziękuję!Pozdrawiam!