To bardzo proste pralinki.
Potrzebujecie tylko trzech składników i odrobiny czasu żeby zrobić coś pysznego...świetnie wyglądającego...na prezent dla kogoś...na poprawę humoru dla siebie:)
To co?
Zaczynamy?
MARCEPANKI Z ORZECHEM WŁOSKIM I GORZKĄ CZEKOLADĄ
(przepis pochodzi z książki" Desery ,porady cukiernika" Giovanni Pina)
Składniki:
20 połówek orzecha włoskiego
150g marcepanu
50g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
1.Podziel marcepan na 20 części i z każdej utocz kulkę. Przyklej do płaskiej powierzchni połówki orzecha włoskiego.
2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Maczaj dolną część pralinki w czekoladzie i odłóż na papier do pieczenia albo matę silikonową do zastygnięcia.
3. Kiedy czekolada dobrze zastygnie, za pomocą widelca odciśnij dekoracyjny wzór na masie marcepanowej.
To wszystko!!!
Smacznego :)
a można na wynos? wyglądają przepysznie
OdpowiedzUsuńMniam, śliczne! I ja tez poproszę :)
OdpowiedzUsuńa z kąpieli czekoladowej, to pewnie palcami wyjmować
OdpowiedzUsuńNie ma takiej potrzeby bo nie topią się w czekoladzie w całości. Wystarczy zanurzyć dolną część czekoladki. Każdy da sobie radę.
OdpowiedzUsuń