Kolejna propozycja pysznej, małej, czekoladowej przekąski.
Szybkiej i bardzo łatwej.
W zależności od upodobań można ją zrobić z gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady i dobrać ulubione dodatki: orzechy, migdały, pistacje lub inne suszone bakalie.
Tyle możliwości!
Ja proponuję moją ulubioną wersję: dobra gorzka czekolada, siekane migdały i szczypta cynamonu.
CZEKOLADOWE TALARKI Z SIEKANYMI BAKALIAMI
Składniki:
100g dobrej gorzkiej czekolady
50g siekanych migdałów
pół łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie:
1.Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Łyżką nakładaj porcję roztopionej czekolady na papier do pieczenia lub matę silikonową nadając im kształt krążków.
2. Zanim czekolada zastygnie posyp ja posiekanymi migdałami i oprósz cynamonem.
3. Zostaw do całkowitego zastygnięcia. Delikatnie zdejmij z papieru lub silikonu.
Smacznego!!!
Jakoś przeglądając przepisy, nigdy nie widziałam sensu roztapiać czekolady, aby zrobić z niej inną czekoladę, ale chyba czas to zmienic :)
OdpowiedzUsuń