tag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post2475232877479926615..comments2024-02-29T19:18:11.253+01:00Comments on zielony stolik: Zrobić ale się nie zarobić( na śmierć)- ciasto francuskie plus tapenadaTrzcinowiskohttp://www.blogger.com/profile/13098247356401199151noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-60372479305230056302011-05-28T08:56:20.318+02:002011-05-28T08:56:20.318+02:00Mnie tam upał nie przeszkadza. Uwielbiam wygrzewać...Mnie tam upał nie przeszkadza. Uwielbiam wygrzewać swoje kości i czuć się jak kurczak w piekarniku. W sumie to tylko dla tych chwil jestem w stanie wytrzymać zimę ;-) A takie trójkąciki "na skróty" posmarowane gotowymi pastami zrobiłabym bez względu na pogodę, bo po co ma tracić czas na coś, co ktoś za mnie już zrobił ;-) Twoje wersje trójkącików są koniecznie do wypróbowania, bo ja raczej często smaruję ciasto francuskie czymś słodkim ;-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-70245871571176058822011-05-28T00:33:48.681+02:002011-05-28T00:33:48.681+02:00Dobry pomysł! Ja smaruję płaty ciasta dowolnym pes...Dobry pomysł! Ja smaruję płaty ciasta dowolnym pesto, zwijam w rulon i kroję ślimaczki. Albo płaty posypuję przyprawami i kroję w kwadraciki, na jeden kęs.Tamarahttps://www.blogger.com/profile/13091330959731397838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-76533260604373013002011-05-26T21:32:16.701+02:002011-05-26T21:32:16.701+02:00oliwki moja wielka miłość! do tego w tak prostej i...oliwki moja wielka miłość! do tego w tak prostej i smacznej kombinacji - pycha! :) pozdrawiam :)Olahttps://www.blogger.com/profile/03877176145865299186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-86508984393961454902011-05-26T11:49:18.011+02:002011-05-26T11:49:18.011+02:00bardzo współczuję takiej reakcji na gorąco, ja za ...bardzo współczuję takiej reakcji na gorąco, ja za to bardzo nie lubię zimna i do zimy nie mogę się przystosować bardzo długo.<br />Jak na taką niechęć do ciepła to i tak super przegryzkę wymyśliłaś :)magda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-61733122256064330952011-05-26T08:42:49.651+02:002011-05-26T08:42:49.651+02:00ciasto francuskie w rulonach to cudowny wynalazek ...ciasto francuskie w rulonach to cudowny wynalazek :) <br />co do upałów to ja jestem zdecydowanie ciepłolubna, dlatego wkurza mnie, że u mnie słoneczka za dużo nie ma. Gdybym mogła to z przyjemnością przeprowadziłabym się do jakiegoś tropikalnego kraju :)gruszka z fartuszkahttp://gruszkazfartuszka.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-70612729427090153712011-05-25T12:57:01.099+02:002011-05-25T12:57:01.099+02:00Jeszcze nigdy nie robiłam tapenady :) Bardzo apety...Jeszcze nigdy nie robiłam tapenady :) Bardzo apetyczne przekąski :)flussohttp://mniamusne.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-48688193351537497272011-05-23T23:59:01.251+02:002011-05-23T23:59:01.251+02:00Bardzo fajne przekąski. Nie przepadam za oliwkami,...Bardzo fajne przekąski. Nie przepadam za oliwkami, za to uwielbiam suszone pomidory i bazylię, więc wybrałabym z zielonym i czerwonym pesto. Chociaż przyznam, że jestem też ciekawa smaku z tapenadą..może to jak z oliwą z oliwek-nie lubię oliwek, ale lubię oliwę:)burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-49309079030135205642011-05-23T18:01:09.935+02:002011-05-23T18:01:09.935+02:00Ja niestety też bardzo źle znoszę upały, a z komun...Ja niestety też bardzo źle znoszę upały, a z komunikacją miejską mam tak jak ty czy jest siarczysty mróz czy palące słońce:( Ale za to Twoje przystawki bardzo smakowite. Pyszne włoskie smaki. Bardzo ciekawa i pyszna przekąska:)judik1119http://escapeintokitchen.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-67776469904904655582011-05-23T08:00:51.806+02:002011-05-23T08:00:51.806+02:00Upał - to jest dokładnie to, do czego jestem stwor...Upał - to jest dokładnie to, do czego jestem stworzona - poniżej 24 stopni zapadam w letarg, z którego budzi mnie jedynie słońce.:)<br />Świetny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego - bardzo by mi się podobała taka różnorodność na talerzu.:)Lekkahttps://www.blogger.com/profile/13033618731097434820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-74493948565846996442011-05-22T23:01:30.708+02:002011-05-22T23:01:30.708+02:00szybko i smacznie...;) lubię takie przekąski;)szybko i smacznie...;) lubię takie przekąski;)Izaahttps://www.blogger.com/profile/16968131678141043474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-42750607163186915802011-05-22T21:36:10.645+02:002011-05-22T21:36:10.645+02:00upał? jaki upał? chętnie troszkę przygarnę :] u mn...upał? jaki upał? chętnie troszkę przygarnę :] u mnie niestety nie ma upałów a szkoda, bo tęsknię za takim właśnie gorącem a później jakąś odświeżającą burzą :]<br />a ciasto francuskie to coś co zawsze znajdzie się w mojej zamrażalce - niezawodne!Sylvia F.https://www.blogger.com/profile/17233633168103158587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-56721867121369450872011-05-22T17:17:58.673+02:002011-05-22T17:17:58.673+02:00Prosto, szybko i niezwykle smakowicie:)
A gorąca j...Prosto, szybko i niezwykle smakowicie:)<br />A gorąca ja również nie lubię. Po wyjściu na słońce już po paru minutach czuję się ugotowana.<br />Pozdrawiam:)Anuchahttps://www.blogger.com/profile/17714570400625260894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-35532974267989742272011-05-22T11:20:16.654+02:002011-05-22T11:20:16.654+02:00Oj, to u nas nie jest aż tak gorąco... Siły zatem ...Oj, to u nas nie jest aż tak gorąco... Siły zatem Ci życzę!Jest cudownie...! A propozycja przekąski bardzo optymistyczna:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-82688244450214139502011-05-22T10:21:00.684+02:002011-05-22T10:21:00.684+02:00współczuję że tak reagujesz na ciepło, na szczęści...współczuję że tak reagujesz na ciepło, na szczęście dla Ciebie w PL przez większą część roku nie jest gorąco:) a co do twojego pomysłu na wykorzystanie ciasta francuskiego - to po prostu genialne:)goh.https://www.blogger.com/profile/05909451937293064018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-69389149674387637142011-05-22T07:38:57.096+02:002011-05-22T07:38:57.096+02:00gorące też źle znoszę - dlatego też lepiej czuję s...gorące też źle znoszę - dlatego też lepiej czuję się w chłodniejsze dni. ciasto francuskie potrafi uratować życie- raz dwa i możemy wyczarować z niego coś pysznego;)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-44341609760780171032011-05-22T00:14:05.448+02:002011-05-22T00:14:05.448+02:00Oj ciasto francuskie jest najlepsze na "nie w...Oj ciasto francuskie jest najlepsze na "nie wiem co zrobic do jedzenia a ma byc szybko" Swietnie wychodza na nim tarty. Warto miec na gorsze czasy :)katiehttps://www.blogger.com/profile/12503841354381904680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2565589708050959781.post-39146657164209555622011-05-22T00:01:42.509+02:002011-05-22T00:01:42.509+02:00Zjadłbym z tapenadą.. Podsunęłaś mi niezły pomysł ...Zjadłbym z tapenadą.. Podsunęłaś mi niezły pomysł na imprezowe przekąski. Wszyscy będą myśleli, że się strasznie narobiłem :)Mat Mastalerzhttps://www.blogger.com/profile/01573008391379070678noreply@blogger.com